November 15 2023

Љубица Хаџи Марковић – синоним за хуманост и доброту

 

Нема ништа љепше од вјере у Христа и вјере у Васкрсење, вјере у радост и живот, а дјечији осмјеси испуњени срећом и радошћу могли су се видјети недавно у манастиру Веселиње у Гламочу, гдје је наша суграђанка Љубица Хаџи Марковић показала хуманост на дјелу.

У традиционалној акцији „За осмијех више у долини сунце“ наша траварка је обрадовала 54 ученика Основне школе у Гламочу, којима је божанска литургија у манастиру посвећеном Светом Јовану Крститељу остала у сјећању.

Ја благодарим господу Богу што ми је омогућио да извучем понеки осмијех, осмијех среће и радости, да овој дјеци подаримо мало задовољства. За мене је ово прије свега чин показивања љубави, солидарности и хуманости према малишанима који живе у тешким условима. Слава богу за све“, рекла је Марковићева.

Протојереј Срђан Белензада и његова супруга Љиљана вратили су се у родни Гламоч, ратом девастирани град, у вријеме када многима повратак није био ни на крај памети.

Упознали су се у часу дубоке туге, на сахрани Љиљанине сестре. А данас су срећни и благословени, јер су поносни родитељи четверо дјеце.

 КОТОР ВАРОШ, 10. НОВЕМБРА 2023. –  ПРЕУЗЕТО СА ЗВАНИЧНОГ САЈТА ОПШТИНЕ КОТОР ВАРОШ.

 

Конак манастира Веселиње на Врби, недалеко од центра Гламоча, већ годинама је дом ове породице.

У име гламочке парохије неизмјерно смо захвални госпођи Љубици, јер је показала да постоје људи добре воље, који препознају у каквим условима живе наши малишани. Нека јој Господ Бог подари здравља и снаге да истраје у свим хуманитарним акцијама које планира да оствари“, поручио је Белензада.

 

 

Јачајући духовну и моралну снагу православља и поштујући традицију и обичаје Љубица Марковић наставља са организацијом поклоничких путовања, обилазећи бројне српске манастире и света мјеста.

Живим да бих помагала људима. То је сврха мог рада и трудићу се да увијек и у свакој прилици будем од користи онима, којима је помоћ потребна. Срце ми је пуно када видим срећна лица људи којима сам помогла, али и кад измамим осмијехе на лицима и усрећим душе бројних малишана. Нема ништа узвишеније од дјечије радости, јер је дијете парче раја на земљи“, истакла је Марковићева и захвалила се свим свештеним лицима која дају благслов за њене акције.

 

 

У очима оних, који имају привилегију и част да је лично познају и сарађују са њом, она је синоним за хуманост и доброту. Жена великог срца спремна да својим дјелима усрећи друге. Котор Варош је с правом поносан на своју Љубицу Хаџи Марковић.

 

 

http://opstinakotorvaros.com/%d1%99%d1%83%d0%b1%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%85%d0%b0%d1%9f%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%bc-%d0%b7%d0%b0-%d1%85%d1%83%d0%bc/

 

Media

O nama

"Ljubica - Sunce" s.p. djeluje od 1990. god. Sjedište se nalazi u selu Dabovci, 12 km od Kotor Varoš, prema Tesliću. Osnivač i vlasnik je travarka Ljubica Marković. Osnovna djelatnosti je sakupljanje, uzgajanje, otkup, prerada i prodaja samoniklog, ljekovitog i aromatičnog bilja.

NARUDŽBE I DOSTAVE

Ako želite da naručite naše proizvode, treba da popunite NARUDŽBENICU. Nakon što primimo Vašu porudžbinu, obratićemo Vam se za potvrdu i dodatne informacije o dostavi. Dostava naših proizvoda se vrši nakon avansne uplate na ŽR: 562-099-8117263328 NLB Banka, JIB: 4508904140006 na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Hvala na interesovanju!