February 10 2023

"Љубица Сунце" учествовала на радионици о јачању туризма у општини Котор Варош

Учешћем на радионици о јачању капацитета у области туризма, Љубица Хаџи Марковић је ушла у нови пројекат туристичке понуде, путем издавања апартмана, преноћишта, Конака "Сунце" у Дабовцима и одмаралишта Планинске куће "Сунце" на висоравни Борци, гдје би уз атрактиван смјештај посјетиоцима понудила да конзумирају природне и љековите производе из своје богате понуде (лјековито биље, природне воћне сокове, ракије, мед...).
Постоји могућност да се у текућој години, на планини Борја, одржи Школа препознавања и сакупљања љековитог биља заинтересованим за природно лијечење биљем и  за љубитеље природе и здравог начина живота. 
 
Медицина лијечи али природа изљечује!
 
 
 
 
 
 Слика може припадати 1 особа и напољу
 
Преносимо медијске натписе о овом догађају:
 
Одржана радионица у циљу јачања туристичког сектора у Српској
 
КОТОР ВАРОШ, 7. ФЕБРУАРА 2023. - У оквиру пројекта „HubandSpokes“, који у Босни и Херцеговини имплементира УСАИД, данас је у општини Котор Варош организована радионица која има за циљ повећање броја туриста, али и дужи боравак туриста у БиХ.
Циљ пројекта је да се туриста у БиХ задржи дуже од два дана, те да му се пружи садржај који ће га задржати.
По ријечима Драгане Шобот, секретара Удужења туризма и угоститељства у Привредној комори Републике Српске, овај пројекат има за циљ повећање броја посјетилаца, потрошње и дужине боравка у регији око Бањалуке, као и припрему квалитетних програма који ће бити дио промоције туризма Републике Српске.
„Ово је осма радионица коју реализујемо у бањалучко-приједорској регији која је резултат активности на реализацији Стратегије туризма Републике Српске за период2021-2027. година. Креирање туристичког производа је осмишљено по моделу који је у свијету примијењен у авио индустрији. То је пројекат кластеризације, гдје обилазимо шест регија које су дефинисане просторним планом Републике Српске“, истакла је Шоботова.
Данашњој радионици је присуствовао значај број субјеката из сектора туризма, који су промовисали своје потенцијале на подручју општине Котор Варош.
„Пакет аранжмане ће креирати експерт из УСАИД-а, а циљ је да се туристима који долазе у Бањалуку организују путовања у општине и градове бањалучко-приједорске регије. Туристички аранжмани ће бити понуђени туристичким агенцијама, које ће бити фокусиране на рецептивни туризам и те аранжмане ће продавати, чиме ће се повећати број долазака у Републику Српску“, нагласила је Шоботова.
Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да су туристички потенцијали ове локалне заједнице огромни, али још увијек нису довољно искориштени.
„Имамо намјеру да то промијенимо и наша очекивања су велика, због чега радо учествујемо у оваквим и сличним радионицама, прије свега како бисмо израдили јединствен туристички производ по којем ћемо бити препознатљиви у региону“, поручио је Сакан.
Радионица је реализована у сарадњи са Министарством трговине и туризма Српске, Привредне коморе Републике Српске, Туристичке организације Републике Српске и туристичких организација градова и општина, а уз подршку УСАИД пројекта за Развој одрживог туризма у БиХ.
 
 
 
Домаћа храна, шуме и природа која оставља без даха и крај који нуди обиље љекобиља главне су предности за развој туризма у општини Kотор Варош, закључено је на деветој радионици у оквиру УСАИД пројекта Хуб анд спокес који има за циљ израду квалитетног туристичког програма у регији око Бањалуке.

Утисак је да туристички потенцијал још увијек није увезан у овој општини, што представља проблем али заинтересованост присутних уз подршку #ПKРС и #ППKБЛ даје гаранцију за проширење туристичке понуде и долазак нових туриста.

O nama

"Ljubica - Sunce" s.p. djeluje od 1990. god. Sjedište se nalazi u selu Dabovci, 12 km od Kotor Varoš, prema Tesliću. Osnivač i vlasnik je travarka Ljubica Marković. Osnovna djelatnosti je sakupljanje, uzgajanje, otkup, prerada i prodaja samoniklog, ljekovitog i aromatičnog bilja.

NARUDŽBE I DOSTAVE

Ako želite da naručite naše proizvode, treba da popunite NARUDŽBENICU. Nakon što primimo Vašu porudžbinu, obratićemo Vam se za potvrdu i dodatne informacije o dostavi. Dostava naših proizvoda se vrši nakon avansne uplate na ŽR: 562-099-8117263328 NLB Banka, JIB: 4508904140006 na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Hvala na interesovanju!